Goodmorning Midwinter

Goodmorning Midwinter
Vandaag is de zonnewende.
Voor mij de mooiste dag van december. De kortste dag van het jaar. Nu zal de zon drie dagen lang op het laagste punt wachtend stil blijven staan..
Het is de tijd van winterzonnestilstand.
Vervolgens vieren we de in de nacht van 24 dec de Moedernacht.  De heilige nachten vangen aan en ons wezen is ontvankelijk.
Ik hou erg van rituelen en ben vandaag gestart met een meditatie naar het licht en een prachtige ochtendwandeling waar ik betoverd werd door het licht. De zon kwam op en de maan straalde nog volop.
Gun jezelf de stilte, sta jezelf toe om stil te staan. Net zoals de natuur dat deze donkere dagen doet. En met de komst van het licht, op het moment dat het rad weer gaat draaien kun je langzaam de energie weer bij je binnen laten.
Deze dagen ben ik dankbaar voor wat er was afgelopen jaar en tussen kerst en Nieuwjaar stem ik me af op het nieuwe jaar dmv meditatie, creatief werk en mooie kaarten.
Misschien heb je het al gemerkt maar deze tijd is een intensieve droomtijd. Er hangt maar een dunne sluier tussen de geestelijke wereld en de onze. Ik droom heel veel en heel intens op het moment. Leg een notitie boekje naast je bed en schrijf je dromen komende week eens op. Dat kan zeer verrassend zijn..


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.